Recoy

Gezonde transitie

Ons team:

Robert Kleiburg

Recoy is in 2017 opgericht door Robert Kleiburg. Robert is geen onbekende in de energiewereld. Bij organisaties als Shell en ECN werkte hij aan de transitie naar duurzame energie. Een beweging die lange tijd, met horten en stoten en traag van de grond komt. Inmiddels lijken de tijden veranderd. Het bewustzijn aangaande de noodzaak is vergroot en de steeds lagere kosten voor duurzame energie maken het een aantrekkelijk optie ten opzichte van fossiele energie. De vraag is nu meer “hoe kunnen we een betrouwbaar duurzaam energiesysteem inrichten”? Er is sowieso nog een tekort aan constante duurzame energie, bovendien zijn de bronnen weersafhankelijk. Hierdoor wordt te vaak en te veel gegrepen naar fossiele energie. Nieuwe oplossingen zijn nodig. Zowel op het gebied van technologie als de toevoer van energie.

Recoy helpt organisaties met het maken van de eerste grote stap door hun energiehuishouden flexibel in te richten. Hiermee kan op het juiste moment gebruik worden gemaakt van duurzame en goedkope energie. Beter voor de organisatie. Beter voor Nederland. Beter voor de wereld. Pure noodzaak voor het welzijn van toekomstige generaties.

Sjoerd Wittkampf

Sjoerd is na zijn studie Bedrijfsrecht aan de Universiteit van Groningen, zijn loopbaan gestart als fusie- en overnameadviseur, bij Troostwijk Introman (2005-2007) en daarna in het M&A team van Deloitte Corporate Finance, waar hij tot 2011 werkzaam was. In die periode heeft hij ruim honderd mid-market bedrijven en snelgroeiende startups geadviseerd bij nationale en internationale overnames, corporate recovery en financieringstrajecten.

In 2011 maakte Sjoerd de overstap naar ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland), een van de top onderzoeksinstituten in Europa op het gebied van duurzame energie technologie. Hier was hij als Technology Transfer Manager verantwoordelijk was voor het identificeren en commercialiseren van veelbelovende technologieën en de creatie van startups.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: :

  • De spin-out van ECN’s technologie om pure silicum anodes te produceren voor lithium-ion batterijen naar LeydenJar Technologies B.V.;
  • De spin-out van ECN’s technologie voor thermo-akoestische warmtepompen naar Blue Heart Energy B.V.
  • De oprichting van Admatec Europe B.V., een joint venture tussen ECN, Formatec en Innotech voor de commercialisatie van een 3D-print technologie van technische keramiek.
  • De spin-out van ECN’s technologie om katalytisch actief materiaal en sorbents 3D te printen naar 3D-Cat B.V.
  • Opzetten van een joint-venture tussen ECN en Royal Dahlman voor de realisatie van een 4 MW demonstratieproject voor vergassing en gasreiniging-technologie ‘Milena-Olga’.

Samenwerking met N-SIDE

Recoy werkt nauw samen met N-SIDE. Deze succesvolle onderneming, heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot marktleider op het gebied van ‘advanced analytics‘ in de Europese energiesector.

N-SIDE is opgericht in 2000, heeft kantoren in België, de VS en Brazilië en heeft op dit moment 85 medewerkers, voornamelijk met een achtergrond in toegepaste wiskunde met meer dan 30% PhDs.

Recoy is de exclusieve value-added reseller van N-SIDE’s energy forecasting platform en het optimalisatieplatform voor industriele energieflexibiliteit ENERTOP©.

Energy Storage NL

Recoy is lid van Energy Storage NL, het centrale platform in Nederland voor kennis en ‘best practices’ over energieopslag.

Als experts op het gebied van energieflexibiliteit kunnen wij helpen!

Onze Diensten