Demonstratieproject

NEXT GENERATION SMART CHARGING

Next Generation Smart Charging

Recoy ontwikkelt een platform waarmee wagenparkbeheerders forse kostenbesparingen kunnen realiseren.

Door de toename van zon- en windenergie wordt de stroomproductie in Nederland meer variabel. Dit leidt tot sterker wordende schommelingen in de elektriciteitsprijzen. Recoy ontwikkelt geavanceerde software, om de elektriciteitsprijzen te voorspellen. Hiermee kunnen wagenparkbeheerders substantiële besparingen op hun electriciteitskosten realiseren.

HOE WERKT HET?

Met behulp van Machine Learning technologie voorspellen wij de APX- en onbalans-prijzen en de productie van uw zonnepanelen. Dit combineren we met data uit het transport management systeem of dienstregeling om voor elk voertuig te bepalen wat de goedkoopste momenten zijn om op te laden. Deze laadprofielen worden gedistribueerd over de verschillende laadstations, waarmee wij er voor zorgen dat de battery packs opladen op momenten dat de onbalansprijs laag of zelfs negatief is en op momenten dat er zonnestroom aan het net wordt teruggeleverd.

DEMONSTRATIEPROJECT

Begin 2020 is Recoy gestart met de ontwikkeling van het technologie platform. Na de zomer zal de technologie gedurende 1 jaar worden gedemonstreerd bij het in Rotterdam gevestigde transportbedrijf Breytner Transport.

Naast Breytner nemen ook Last Mile Solutions en Alliander deel aan dit project. Last Mile Solutions levert de back-end software waarmee de laadpunten van Breytner op afstand beheerd kunnen worden. Alliander levert de solar forecaster waarmee de verwachte productie van de zonnepanelen wordt voorspelt.

ONDERSTEUNING

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Zuid-Holland, de topsector Energie en Enpuls.

Recoy won in 2018 met het idee voor dit product de Flex Challenge van Enpuls. Door de verlenging van de salderingsregeling en de daarvoor in de plaatskomende terugleververgoeding heeft Recoy besloten de propositie aan te passen en volledig op fleet owners te richten, omdat voor de particuliere markt de incentive om zelf-consumptie van zelf-opgewekte stroom volledig ontbreekt.

GEINTERESSEERD?

Bent u geinteresseerd hoeveel u kunt besparen op uw kosten per kilometer? Of overweegt u te investeren in zero-emissie voertuigen?

Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken en u te adviseren!